Live muziek trouwceremonie BABS Bente en Niels en Martijn in Tilburg Noord-Brabant

Fotocredits: Très Jolie

Fotocredits: Très Jolie

Ik ben een fan van live muziek tijdens de trouwceremonie, de hele ceremonie heeft daardoor veel meer impact.
Meestal is er muziek tijdens de ceremonie. De standaard momenten zijn bij binnenkomst, bij het tekenen en bij het weglopen. Vaak wordt er muziek via een box afgespeeld, maar er wordt ook regelmatig gekozen voor live muziek. De meerwaarde merk je echt. Je bent niet alleen veel flexibeler, want live muziek kan langer en korter spelen, afhankelijk van de situatie, maar het geeft vooral veel meer beleving.

Live muziek maakt de trouwceremonie uniek

Regelmatig mag ik samen met muzikanten een trouwceremonie vormgeven. Als woorden en muziek in elkaar verweven worden, dan versterkt dat elkaar en komt het echt binnen. Muziekduo Niels & Martijn hebben een super tof concept, waarbij de favoriete liedjes van het bruidspaar door de speech heen gespeeld worden. Soms is het maar een zinnetje van een liedje, maar dat maakt het juist net grappig of emotioneel.

 

Samenwerking live muziek en BABS

Voor mij als BABS is het heel tof om met Niels & Martijn een trouwceremonie vorm te geven, want we doen het echt met z’n drieën. Daarnaast zijn het niet alleen hele relaxte mannen, ze zijn ook super muzikaal en kunnen heel snel een bepaalde sfeer creëren. In de weken voor de ceremonie hebben we regelmatig contact om alles perfect af te stemmen. 
Enkele maanden voor de bruiloft ga ik bij het bruidspaar langs om hun verhaal op te halen. We kletsen over hun leven samen en welke mooie verhalen zeker niet mogen ontbreken tijdens de trouwceremonie. Ik houd ervan om door te vragen en kleine details te verwerken in de speech. 
Ruim een maand voor de trouwdatum zorg ik dat de speech gereed is, de woorden van dierbaren erin verwerkt zijn en dan gaan Niels & Martijn daarmee aan de slag om de speech perfect te omlijsten met dé favoriete muziek van het toekomstige echtpaar.

 

De trouwceremonie van Brian en Daphne

Brian en Daphne vierden hun trouwdag bij Buitengewoon De Phil in Tilburg. Zij kozen voor muziekduo Niels & Martijn en zeggen achteraf in de review over hun trouwceremonie:
Via Niels & Martijn zijn wij in contact gekomen met Bente. Meteen hing er een fijne en ontspannen sfeer en voelde mijn man en ik ons erg op ons gemak bij haar. Bente luisterde met aandacht naar ons verhaal, dit was nogal een verhaal aangezien wij tien jaar samen zijn.
Vol plezier hebben wij onze herinneringen met haar gedeeld en waren erg benieuwd naar de ceremoniespeech van Bente, zeker samen met Niels & Martijn. EN wat was het prachtig! Het verhaal werd precies verteld zoals wij zijn, we hebben gelachen, genoten en zeker ook een traan gelaten. Het was een prachtige dag en hier heeft Bente een enorme bijdrage aangeleverd.

Live muziek trouwceremonie BABS Bente en Niels en Martijn in Tilburg Noord-Brabant 3

Muziekduo Niels & Martijn

Met maar twee akoestische gitaren en zang zijn Niels & Martijn een band in het klein met een veelzijdig repertoire van Engelstalige en Nederlandstalige popmuziek. Ze spelen klein, gevoelig of bijna volledig op de achtergrond wanneer dat gewenst is.

Nieuwsgierig naar hun muziekconcept voor je trouwceremonie? Check voor meer info hun website.