HELP mijn BABS is ziek
MarryElle en BABS Bente elkaars backup BABS

Af en toe krijg ik de vraag, maar wat als je ziek bent en er niet kan zijn tijdens de trouwceremonie?? Laat ik voorop stellen dat het me gelukkig nog nooit gebeurd is. Er moet wel echt wat aan de hand zijn, wil ik afwezig zijn op jullie trouwdag.

Maar goed, stel dat? 

Met de voorbereiding van jullie trouwceremonie start ik al een paar maanden van tevoren. Ik kom dan bij jullie thuis voor ons voorbereidingsgesprek. Een uitgebreid gesprek van twee uur wat ik opneem, waardoor het altijd teruggeluisterd kan worden. Aansluitend vraag ik aan dierbaren om input aan te leveren en heb ik alle informatie voor het schrijven van mijn speech enkele maanden voor de trouwceremonie compleet. Vervolgens schrijf ik de speech en is deze ruim voor de ceremonie gereed. En ik schrijf het helemaal uit, dus bij calamiteiten kan deze zo overgenomen worden.
 

Mijn backup BABS

Al vrij snel na mijn benoeming bij de Gemeente Vught ben ik lid geworden van de Vereniging van Trouwambtenaren, Matrimonium. Daar zijn alleen trouwambtenaren bij aangesloten die ook aangewezen zijn bij een gemeente en beëdigd door de rechtbank. Zij kunnen en mogen allemaal een wettelijk huwelijk sluiten. 
Bij één van de bijeenkomsten van Matrimonium heb ik Mariëlle Pluymen leren kennen, beter bekend als BABS MarryElle. Zij werkt voor de Gemeente Alphen aan den Rijn. We hadden direct een klik en zaten op één lijn. Mariëlle is degene die ik als eerste zou bellen als ik een backup BABS nodig heb.
 

MarryElle en BABS Bente

Naast ons werk bij de gemeente zijn we allebei zelfstandig trouwambtenaar en zaten in dezelfde fase met het opzetten van ons eigen bedrijf, zij als MarryElle en ik als BABS Bente. We trekken veel met elkaar op en kunnen heerlijk met elkaar sparren over verschillende dingen waar we als zelfstandig ondernemer tegenaan lopen, maar ook over vakinhoudelijke dingen van ons werk als BABS. Wekelijks bellen we elkaar als één van ons weer eens in de auto zit en kunnen dan honderduit kletsen. We zoeken elkaar regelmatig op om samen te werken, te wandelen en de dag af te sluiten met een wijntje of een hapje eten. 

Legertje aan BABS-en

Inmiddels heb ik een groot netwerk opgebouwd binnen de trouwbranche van zelfstandig trouwambtenaren, zowel binnen de vereniging Matrimonium als bij de Gemeente Vught. Een netwerk van BABS-en waarmee ik de passie deel voor het echt persoonlijk maken van de trouwceremonie. Dus als ik écht niet kan komen, en Mariëlle kan ook niet, dan heb ik een klein legertje aan BABS-en die voor mij kunnen invallen en mijn verhaal over jullie met veel warmte en liefde kunnen vertellen.
 
Liefs, BABS Bente
Mariëlle en Bente kennen elkaar goed, doordat ze de afgelopen jaren veel met elkaar gesproken hebben.
 
Mariëlle zegt: Bente kan vol passie vertellen over haar werk als BABS. Ze is vriendelijk, oprecht geïnteresseerd en enthousiast. Het is heel waardevol om met haar te brainstormen en ervaringen uit te wisselen.
We hebben veel raakvlakken, ook in onze ceremonies. Informeel, persoonlijk en met humor is ons motto. Ik gun iedereen een BABS als Bente.
Blog BABS Bente over back up BABS