BABS Bente tekent huwelijksakte

Fotocredits: Door Danny Fotografie

Fotocredits: Door Danny Fotografie

Vaak krijg ik de vraag hoe het zo gekomen is dat ik trouwambtenaar ben geworden.
Ik werkte op de marketing- en communicatieafdeling van de lokale Rabobank in Zaltbommel. Een hele leuke job waar ik veel events kon organiseren en leuke collega’s had. Eind 2018 kwam er een verschuiving in de werkzaamheden en moest ons team krimpen. Op dat moment heb ik gezegd, als er mensen weg moeten, dan wil ik wel gaan. Ik zag het als een kans om te ontdekken wat er nog meer was.

Mijn reis naar  trouwambtenaar

Ik stopte bij de Rabobank, maar wist nog niet wat ik ging doen. Mijn vizier stond open en ik ging praten met mensen in mijn netwerk, op zoek naar mijn volgende stap en naar nieuwe ervaringen. Dat jaar heb ik heel veel gereisd, met mijn lief naar Moskou, met mijn dochter naar Valencia, met mijn zoon naar IJsland, met mezelf naar Italië en met z’n allen naar Sicilië om de actieve vulkaan de Stromboli te beklimmen. En nog veel meer 😉.

Daarnaast ging ik opleidingen doen; van Gelukskunde op de Vrije Universiteit in Arnhem, de Qredits Ondernemersschool tot aan de NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) Practitioner opleiding bij het UNLP in Amsterdam. Vooral deze laatste heeft me veel gebracht. Een prachtige opleiding die mij uitdaagde om te onderzoeken wat ik nu echt wilde en mijn toekomst te visualiseren zonder beperkingen. Het heeft mijn zelfvertrouwen een boost gegeven en een hele positieve kijk op het leven. Ik heb veel geleerd over communicatie met mezelf en met de ander. Het heeft me daadwerkelijk verder gebracht.

Verder heb ik een zelfstandig ondernemerstraject gevolgd bij de Smart Group om te kijken of het ondernemerschap bij me paste. Ook daar werd ik uitgedaagd om groot te denken.

Het verschil maken voor een ander

Het element dat terug moest komen in mijn volgende baan was ‘ik wil het verschil maken voor een ander’. Dat kan uiteraard op heel veel vlakken, maar het was mij duidelijk dat ik wilde zien welke impact ik had op een ander. Doordat ik iemand kende die BABS is, ben ik daarover gaan nadenken. In het kader van groot denken had ik eerst ook de ambitie om een eigen buiten trouwlocatie op te zetten. Echter stond er kort daarna anderhalve meter water in de tuin van de beoogde locatie, door hoog water midden in de zomer, en heb ik dat idee laten varen.

Open sollicitatie

Ik verdiepte mij in het werk van een BABS en begreep dat als ik wettelijke huwelijken wilde sluiten, ik in dienst moest zijn bij een gemeente en een beëdiging van de rechtbank nodig had. Ik stuurde open sollicitaties naar omliggende gemeenten en werd al snel door de Gemeente Vught uitgenodigd op gesprek. Tijdens dat gesprek werd ik alleen maar enthousiaster en gelukkig de Gemeente Vught ook, want ik werd direct aangenomen. Dit was begin 2020 en op 17 maart zou ik beëdigd worden in de Rechtbank Oost-Brabant, maar precies op die dag ging deze dicht door de corona maatregelen. Echter alle huwelijken gingen ook niet door en werden verplaatst. Via het NCOD volgde ik de eendaagse cursus voor trouwambtenaar, waarbij aandacht was voor de juridische- en wettelijke aspecten voor het sluiten van een huwelijk.

Eerste huwelijk

Twee maanden later was de beëdiging wel mogelijk en op 10 juli 2020 sloot ik mijn eerste huwelijk op de prachtige trouwlocatie Kasteel Maurick in Vught. Ik was niet zenuwachtig en had er vooral heel veel zin in. Het werd een prachtige intieme trouwceremonie. Ik maakte kennis met fotografe Door Danny. Een hele fijne en professionele fotograaf uit de regio Noord-Brabant, die werkelijk prachtige foto’s heeft gemaakt van dit huwelijk.

Ik wilde vooral veel vlieguren maken en dus probeerde ik iedere aanvraag aan te pakken. Dat eerste jaar mocht ik veertien huwelijken sluiten voor de Gemeente Vught, het jaar erop tweeënveertig en het jaar daarop achtenvijftig, waarvan ook enkele als zelfstandig trouwambtenaar.

Zelfstandig trouwambtenaar BABS Bente

Oktober 2020 stapte ik de Kamer van Koophandel binnen om mijn eigen bedrijf in te schrijven en zo werd BABS Bente een feit. Buiten de Gemeente Vught werk ik als zelfstandig trouwambtenaar en rij ik heel Nederland door om bruidsparen te ontmoeten en huwelijken te sluiten. Dankbaar voor de vele mooie ontmoetingen, voor het bezoeken van indrukwekkende trouwlocaties en voor het vormgeven van prachtige trouwceremonies.

Liefs, BABS Bente

BABS Bente op Kreta
Inschrijving BABS Bente Kamer van Koophandel